Flexteam

Werken in loondienst of als ZZP-er bij Vivent

Als zzp-er zijn er veel zaken waar je aan moet denken en die je zelf moet regelen. Kom je bij ons in dienst, in onze flexpool, dan is er al veel voor je geregeld. In de flexpool heb je daarbij ook veel vrijheid. op deze pagina vertellen we je meer over de verschillen tussen het werken als zzp’er en in loondienst. Nu en in de toekomst.

Dit krijg jij als Flexer in loondienst

Vast contract en inkomen
Veel vrijheid
28 dagen vooraf zekerheid van diensten
237,4 vakantieuren en vakantiegeld
Pensioen is automatisch geregeld
Loondoorbetaling bij ziekte
Scholingen betaald door Vivent
Eindejaarsuitkering
Ondersteuning op gebied van ICT, Vitaliteit & Inzetbaarheid en Personeelszaken
``

Benieuwd naar ons sollicitatieproces en onboarding?

Vertel me hier meer over!

Vacatures

Werken in loondienst of als zzp-er? Dit moet je weten!

Hoeveel vrijheid heb je? 
Als zzp’er bepaal je zelf wanneer en hoeveel je werkt. Werk je bij Vivent in de flexpool dan heb je ook veel vrijheid. Je spreekt van tevoren af hoeveel uur je gemiddeld per week wilt werken. Wanneer je die uren werkt, bepaal je zelf. Wel verwachten we dat je ook op een feestdag werkt en tijdens de schoolvakanties. Op het moment dat je je hebt ingeschreven voor een dienst kan het gebeuren dat deze komt te vervallen. Bijvoorbeeld omdat er minder cliënten zijn of omdat er een nieuwe collega begint. Als zzp’er kan dit betekenen dat je dienst 4 dagen van tevoren vervalt. Werk je in de flexpool dan is het de bedoeling dat je dienst 28 dagen van tevoren is gegarandeerd. 

Wat krijg je betaald? 
Ben je zzp’er dan spreek je met je opdrachtgever een uurtarief af. Deze afspraken maak je elk jaar opnieuw. Voor je woon-werkverkeer ontvang je geen vergoeding. De kilometers die je tijdens je werk maakt, worden wel vergoed. Als je in de flexpool van Vivent werkt, dan ontvang je het uurloon dat past bij je functie. Je krijgt elk jaar een verhoging tot het maximum van je schaal. Ook ontvang je automatisch de verhoging vanuit de cao VVT. In 2024 is dit 2 x 2,5%. Per 1 maart en per 1 oktober. Voor de kilometers die je tijdens je werk maakt én voor je woon-werkverkeer krijg je een kilometervergoeding. Ook krijg inkomsten. Ook ontvang je geen vakantietoeslag. 

Hoe gaat het als je ziek wordt? 
We gaan er niet vanuit, maar als je in overleg met je leidinggevende langdurig verzuimt als medewerker van Vivent, dan krijg je het 1e jaar 100% van je salaris uitbetaald. In het 2e jaar dat je ziek bent is dit 70%. Ben je zzp’er en word je ziek, dan heb je geen inkomsten. Je kunt je hiervoor verzekeren maar dit moet je wel zelf regelen. Dit kost minimaal € 4.000 - € 6.000 per jaar voor een verzorgende 3IG. De eerste 3 maanden van je ziek zijn ontvang je niets. Je kunt je verzekeren tot een leeftijd van 63 jaar omdat het werk in de zorg in verhouding zwaar is. 

Hoe zit het met je pensioen? 
Als medewerker van Vivent bouw je automatisch pensioen op. Jij betaalt de helft van de premie via je brutosalaris. De andere helft betaalt Vivent. Ook bouw je pensioen op over meeruren en de onregelmatigheidstoeslag (ORT). Als zzp’er moet je je pensioen zelf regelen en betalen. Daarbij moet je doorwerken tot je 67 jaar bent. Om je pensioen goed te regelen, moet je ongeveer 15% van je inkomen opzij zetten. Als je dit niet regelt dan ontvang je tijdens je pensioen alleen AOW (€ 1.460 bruto per maand voor alleenstaanden in 2023). je een onregelmatigheidstoeslag (ORT) als je op een avond, nacht, in het weekend of feestdag werkt. 

Hoe gaat het met vakanties? 
Ben je bij Vivent in loondienst dan heb je 237,4 uur voor vakanties en feestdagen per jaar (bij een contract van 36 uur). Deze dagen krijg je gewoon uitbetaald. Ook krijg je een vakantietoeslag van 8%. Dit is bijna een maandsalaris. Als je als zzp’er vakantie neemt, dan werk je niet en heb je ook geen Hoe blijf ik bevoegd? Als je als zzp’er werkt dan moet je er zelf voor zorgen dat je je deskundigheid op peil houdt door scholingen te volgen.Deze moet je zelf betalen. Net als je BIGregistratie. Als je bij Vivent werkt kun je de scholingen intern volgen en betaalt Vivent ze. Dat geldt ook voor je BIG-registratie. Eindejaarsuitkering en extra’s Werk je bij Vivent, dan ontvang je een eindejaarsuitkering. Dat is 8,33% van je inkomen: een maandsalaris. Ook krijg je dienstkleding en de apparaten die je nodig hebt voor je werk, zoals een telefoon. Rij je 2.700 zakelijke kilometers per jaar, of meer als je in de thuiszorg werkt, dan kun je een leaseauto krijgen. Verder krijg je bij Vivent een kerstpakket en kun je gebruik maken van het Balansbudget. 

Wie is er voor jou? 
Als zzp’er sta je er alleen voor. Ook als je ergens tegen aan loopt of als het even niet zo lekker met je gaat. Binnen Vivent kunnen we je op allerlei manieren ondersteunen. Zo hebben we Vivit (Vivent Vitaal). Je kunt hier terecht met vragen, hulp en advies over vitaliteit en inzetbaarheid. Vivit biedt coaching, workshops, trainingen, inspiratiesessies, informatie en tips op het gebied van je hoofd, je lijf, je thuis en je werk. Of en waar je gebruik van maakt, is aan jou. Het aanbod is er. Daarnaast bieden we je ondersteuning op het gebied van HR en ICT als dat nodig is. 

Komende jaren verandert er veel 
Vanuit de overheid worden de regels rondom het werken als zzp’er flink aangescherpt: 
• Maximaal 28 uur per week bij 1 bedrijf 
• Maximaal 70% van je uren bij 1 bedrijf 
• Maximaal 7 maanden bij 1 bedrijf 
• Minimaal bij 3 bedrijven in een jaar
• Aangesloten bij een geschillencommissie 
• Register bijhouden van incidenten op je werk 
• Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering

Meer weten over werken bij Vivent? Vivent wil je kennen!

Ja, ik wil meer weten!