Jouw expertise: Somatiek

Met somatiek of somatisch wordt bedoeld dat iemand een lichamelijke ziekte of handicap heeft. Je hebt te maken met diverse ziektebeelden, die plotseling kunnen ontstaan, door bijvoorbeeld een breuk, een val, een herseninfarct of een hersenbloeding. Maar het kan ook gaan om klachten die verergeren of chronisch worden, zoals bij Parkinson, MS, ALS of COPD. Bij Vivent noemen we deze somatische aandoeningen ook wel Complexe Lichamelijke Aandoeningen.

De juiste zorg

Vivent biedt mensen met Complexe Lichamelijke Aandoeningen vele vormen van zorg. Denk aan behandeling en zorg bij de cliënt thuis, dagbehandeling, fysiotherapie of een tijdelijk herstelbed. Voor iedereen de juiste zorg. Op onze somatiek afdelingen Krommenhoek en Wamberg bieden we langdurige zorg en een goede woonomgeving aan mensen met een complexe neurologische aandoening. Op elke afdeling wonen 30 bewoners. Onze professionals op deze afdelingen zijn gespecialiseerd in behandeling en zorg na een beroerte (CVA), de ziekte van Parkinson, multiple sclerose (MS), reuma, chronische ziektes en ernstige ongevallen. De beide afdelingen vind je op onze locatie Vivent Mariaoord, gelegen in het mooie natuurgebied Hooge Heide bij Rosmalen.

Garantie voor werkplezier

De afwisseling van zorg en welzijn vinden we belangrijk bij Vivent. Je hebt regelmatig te maken met nieuwe bewoners, cliënten en hun familie. Hierdoor blijf je leren van de verschillende mensen die je verzorgt en helpt. De diversiteit aan ziektebeelden en de vele verpleegtechnische handelingen, maken jouw werk elke dag interessant. Je weet nooit precies hoe je dag gaat verlopen. Dat maakt het uitdagend. En dat alles doe je samen met een enthousiast betrokken team en samen met deskundige behandelaren. Dat werkt wel zo prettig.

“Je staat klaar voor de mensen, in elk opzicht.” Aniek Kamerbeek en Maloe Jacobs werken als verpleegkundigen op de afdeling somatiek van woonzorgcentrum Vivent Mariaoord. Ze vertellen over hun werk, waar je elke dag iets bijleert en dat meer is dan alleen het wassen en aankleden van bewoners.
Aniek Kamerbeek en Maloe Jacobs
Verpleegkundigen Somatiek - Wamberg & Krommenhoek
Lees meer

Kijken naar wat wel kan

Iedere cliënt is uniek, daardoor benaderen we ieder van hen op een andere manier. Ons doel is dat de cliënt en zijn naasten maximaal kunnen functioneren en participeren, rekening houdend met de beperkingen en de situatie. We stimuleren cliënten deel te nemen aan diverse activiteiten en de eigen regie te nemen voor het leven. Niet alles is haalbaar, maar jouw uitgangspunt is dat we gaan kijken wat wel kan!

Bij Vivent blijf je expert

Samen met je team ontwikkel je voortdurend nieuwe methoden die aansluiten bij onze cliënten. Iedereen denkt met elkaar mee en helpt elkaar. Juist omdat de ziektebeelden zo divers zijn, bieden we regelmatig scholingen aan om je kennis hierover te vergroten. Ook zijn er bij Vivent voldoende mogelijkheden om door te groeien. Kortom, bij Vivent blijf je expert!

Dát is werken bij Vivent Somatiek:

  • Je ontwikkelt jezelf met specialistische kennis van diverse ziektebeelden.
  • Werken met cliënten met een lichamelijke handicap of ziekte.
  • Denken en werken in mogelijkheden; Kijken wat nog wel haalbaar is met de cliënt.
  • De juiste zorg en activiteiten ontwikkelen op basis van wat onze cliënten aangeven.
  • Intensieve samenwerking met behandelaren binnen Vivent.

Vacatures Somatiek