Jouw expertise: Niet Aangeboren Hersenletsel (+)

In Nederland zijn er bijna 650.000 mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Dit is schade aan de hersenen, ontstaan in de loop van het leven. Het kan iedereen overkomen, op elke leeftijd. Hersenletsel kan traumatisch of juist niet-traumatisch zijn. Als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie. 

Bij Vivent bieden we op locatie Mariaoord in Rosmalen, op afdeling Sprokkelbosch en ’t Ven,  specialistische zorg aan 41 mensen met NAH. Wanneer iemand niet meer in staat is om thuis te wonen bied jij hen, samen met jouw collega’s, een thuis. Zelfstandig wonen of logeren kan op afdeling 't Ven. Mensen die toe zijn aan verpleeghuiszorg kunnen op afdeling Sprokkelbosch terecht. Zie de video voor een impressie.

Gedragsproblemen

Vaak komt er bij onze cliënten ook gedragsproblematiek kijken. Daarom sta jij met je voeten stevig op de grond en ben je duidelijk in jouw grenzen. Je zorgt voor een goede structuur, want daar hebben de cliënten baat bij. De zinvolle dagbesteding die we aanbieden geeft jou op de afdeling een mooie afwisseling tussen zorg en welzijn. Elke dag bieden we onze cliënten een programma van activiteiten aan. Zowel op als buiten de afdeling.

“Iedere dag is voor ons een nieuwe uitdaging doordat we werken met bewoners met verschillende ziektebeelden en gedragsproblemen.”
Neeltje Bijveld
Verzorgende IG NAH - Sprokkelbosch.
Lees meer

NAH in het kort

  • Schade aan de hersenen, ontstaan in de loop van het leven;
  • Traumatisch of niet-traumatisch als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie;
  • Uitgaan van wat de cliënt nog wél kan;
  • Omgaan met onzichtbare effecten van NAH zoals gedragsproblematiek;
  • Zinvolle dagbesteding en structuur bieden.

Vacatures Niet Aangeboren Hersenletsel (+)