Jouw expertise: Revalidatie

Onderdeel van Mariaoord is de afdeling Heeseind. Hier hebben we 4 units waar we met 40 collega’s geriatrische revalidatie bieden aan 38 cliënten. Ook fysiotherapeuten, artsen, ergotherapeuten, diëtisten en logopedisten, waarmee we nauw samenwerken, horen bij ons team. Een goede sfeer en gezelligheid is voor ons net zo belangrijk als de kwaliteit van zorg. Daarnaast staat ons team echt open voor vernieuwing en ontwikkeling. Zo hebben we een lerend klimaat waarin we altijd stagiaires opleiden. Bij ons herstellen cliënten die bijvoorbeeld een operatie hebben ondergaan of zijn getroffen door een beroerte (CVA) of ziekte. Ze kunnen nog niet naar huis vanuit het ziekenhuis en komen op onze afdeling revalideren.

Revalidatiezorg

De revalidatieafdeling beschikt over een zogenaamd therapeutisch leefklimaat. We werken toe naar een snel herstel, zodat de cliënt weer zo zelfstandig mogelijk kan functioneren en naar huis of naar een andere passende woonomgeving, bijvoorbeeld naar onze afdeling voor complexe lichamelijke aandoeningen. Een herstelbed behoort ook tot de mogelijkheden. Dat is acute zorg om te herstellen als dat thuis niet gaat.
Soms heeft een cliënt na het revalidatieproces, als die weer zelfstandig thuis woont, toch nog behandeling nodig van diverse disciplines. Dan kan de revalidatie poliklinisch voortgezet worden. De cliënt brengt dan regelmatig een bezoek aan de therapieruimtes in Vivent Mariaoord. Een cliënt kan ook altijd nog een beroep doen op onze wijkverpleging (thuiszorg) voor de zorg die eventueel nog nodig is voor het revalideren in de thuisomgeving.

"Als je met z’n allen hard werkt, is er daarna ook gewoon ruimte om te lachen.”
Danny
Verpleegkundige Revalidatie & Planner - Heeseind
Lees meer

Elke dag is anders

Leuk aan revaliderende cliënten is dat ze weer opknappen en naar huis gaan. Ons cliëntenverloop is daarom hoog. We stimuleren hen om (weer) zelfstandig te worden en ze krijgen therapie. Ook begeleid je cliënten met aandacht voor psychisch, sociaal en lichamelijk welzijn. We hebben veel opnames, ontslagen en therapieën. Daarom sturen we zorgplannen dagelijks bij en hebben we wekelijks multidisciplinair overleg. Die afwisseling houd je scherp, geeft administratief werk en een hoop geregel. En juist dát biedt jou de uitdaging waar jij van houdt! Ook verpleegtechnisch kun je bij ons je lol op. Sondes, stoma’s, zuurstof, wondzorg of katheters, het komt hier allemaal voorbij.

Bij Vivent blijf je expert

Samen met je team ontwikkel je voortdurend nieuwe methoden die aansluiten bij onze cliënten. Iedereen denkt met elkaar mee en helpt elkaar. Juist omdat de ziektebeelden zo divers zijn, bieden we regelmatig scholingen aan om je kennis hierover te vergroten. Ook zijn er bij Vivent voldoende mogelijkheden om door te groeien. Kortom, bij Vivent blijf je expert!

Dát is werken bij Vivent Revalidatie:

  • Je werkt samen toe naar een spoedig herstel en begeleidt cliënten met aandacht voor psychisch, sociaal en lichamelijk welzijn;
  • Geen dag is hetzelfde; een hoog cliëntverloop door veel opnames en ontslagen;
  • Je krijgt te maken met diverse ziektebeelden en wordt verpleegtechnisch uitgedaagd;
  • Je werkt veel samen met de arts, behandelaren en therapeuten binnen Vivent;
  • Je werkt in een omgeving waar we een goede sfeer en gezelligheid belangrijk vinden.

Vacatures Revalidatie