Over ons

Onze woonzorgcentra

Vivent heeft vier huizen met kleinschalige woningen voor bewoners met dementie: De Hooge Clock, Hof van Hintham (beide in ’s-Hertogenbosch), Berlerode (in Berlicum) en Litserborg (in Den Dungen). Hier werken we vanuit de visie van kleinschalig wonen en geven we belevingsgerichte zorg aan de bewoners. Dat wil zeggen dat de bewoner nog steeds de regie heeft en bepaalt wat hij/zij wil doen. De professionals, vrijwilligers en de bewoners vormen samen een huishouden. Een gezamenlijke woonkamer en keuken en ieder een eigen slaapkamer. De medewerkers bieden zorg en betrekken de bewoners zo veel mogelijk bij de dagelijkse dingen in dit huishouden. Want ook het poetsen, koken en wassen hoort bij je taken. We staan er samen voor om weer een thuis te creëren voor onze bewoners.

Vivent Hof van Hintham in 's-Hertogenbosch

Hof van Hintham bestaat in totaal uit 11 kleinschalige woningen voor bewoners met dementie. Ieder dagdeel wordt er iets georganiseerd waar alle bewoners aan deel mogen nemen. Hof van Hintham deelt het gebouw met sociaal cultureel centrum De Biechten. Dat zorgt voor een gastvrij en levendig centrum voor jong en oud, met of zonder beperkingen. De ontmoeting staat centraal, zo ontmoet je hier onze huishond Zinta en zijn er in diverse woningen en tuinen huisdieren zoals kippen, konijnen, cavia’s en vogels aanwezig. We hebben hier een ja-cultuur: alles kan mits……


Vivent De Hooghe Clock in 's-Hertogenbosch

De Hooghe Clock heeft, naast de zorgappartementen, 5 kleinschalig woningen voor bewoners met dementie. Ieder dagdeel organiseren wij activiteiten waar onze bewoners aan deel kunnen nemen, daarnaast hebben we een winkel, bibliotheek, kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure en een restaurant. Tevens beschikt Vivent De Hooghe Clock over seniorenappartementen van de Kleine Meijerij. Vivent levert daar noodzorg (24/7) en eventueel thuiszorg. Ten slotte zijn er binnen de Hooghe Clock topkamers (tijdelijke opname).

Vivent Berlerode in Berlicum

In Berlerode bevinden zich 5 kleinschalige woningen. Naast deze woningen heeft Vivent Berlerode ook het Ontmoetingsplein, waar mensen die zelfstandig wonen, mensen met dementie en mensen uit het dorp, jong en oud, elkaar treffen. Op het ontmoetingsplein bevindt zich o.a. een café, een loungegedeelte, de dagactiviteiten, fysiotherapie, de stilteruimte en uiteraard het restaurant. Om de individuele leefruimte versus veiligheid te kunnen realiseren werken we binnen Berlerode met een unieke technologie: de leefcirkels, met 4 zones (de woning, de buurt KSW, het Ontmoetingsplein en de buitenwereld). Afhankelijk van de persoonlijke situatie van de bewoner wordt bepaald binnen welke leefcirkel de bewoner zich kan bewegen.Vivent Donkenhof in Den Dungen

De 4 kleinschalige woningen met elk 7 bewoners met dementie zijn gesitueerd op de begane grond en zijn aan elkaar verbonden door een tuin. De woningen van Vivent maken deel uit van Donkenhof in het centrum van Den Dungen, waar ook de bibliotheek, ontmoetingscafé, muziekzaal, dagactiviteitenruimte en vergaderzalen zijn. Voor het gebouw ligt een plein waar onder andere de wekelijkse markt plaatsvindt. De woningen maken dus echt deel uit van de wijk.

Onze divisies

Thuiszorg

Wonen & Zorg

Mariaoord

Flexpool

Staf & ondersteuning

Overig

 
 
 
 

Adres

Werken bij Vivent
Vliertwijksestraat 369
5244 NJ Rosmalen

Contact

werving@vivent.nl

Lieke Keijzers
06-52 609 777

Renske Razenberg
06-52 609 196

Volg ons

www.vivent.nl

© 2021 Werken bij Vivent. Ontwikkeld door Recruition. Alle rechten voorbehouden