Over ons

Vivent Mariaoord

Vivent Mariaoord is gelegen aan de rand van Rosmalen in het mooie Hooge Heide, een natuurgebied van kleine landbouwpercelen, bos en heide. In het grote gerenoveerde gebouw, schuilt een wereld op zich. Het bergt vele vormen van zorg, welzijn en woonmogelijkheden, maar ook een restaurant en recreatieruimten. 

Vivent Mariaoord biedt verpleeghuiszorg op vier specialistische doelgroepen:

Jonge mensen met dementie

Afdeling Kattenbosch bestaat uit twee woningen en we bieden daar verpleeghuiszorg aan jonge mensen met dementie (JMD). Dat zijn mensen jonger dan 65 jaar met de diagnose dementie. Deze bewoners staan nog middenin de maatschappij, hebben een huis, wellicht een baan en nemen nog actief deel aan het verenigingsleven. Deze mensen bieden wij zorg en ondersteuning in de vorm van Kleinschalig Wonen en met de visie belevingsgerichte zorg. Iedere bewoner heeft een eigen, ruime slaapkamer die u zelf kunt en mag inrichten. We bieden een veilige woonomgeving. Elke bewoner heeft een contactpersoon die verantwoordelijk is voor de continuïteit van zorg. Bewoners kunnen gebruikmaken van een individueel en/of een groepsprogramma. We vinden het belangrijk dat ook de familie zich welkom voelt. Familieparticipatie staat bij ons dan ook hoog in ons vaandel.

Complexe neurologische aandoeningen

Binnen Vivent Mariaoord zijn er twee afdelingen die langdurige zorg en een goede woonomgeving bieden aan mensen met een complexe neurologische aandoening. Dat zijn afdelingen Wamberg en Krommenhoek. Onze professionals op deze afdeling zijn gespecialiseerd in behandeling en zorg na een beroerte (CVA), de ziekte van Parkinson, multiple sclerose (MS), reuma, chronische ziektes en ernstige ongevallen. Op beide afdelingen wonen 30 bewoners. De afdelingen zijn opgezet in drie units. Iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer en deelt een sanitaire ruimte met de bewoner van de aangrenzende kamer. De tien bewoners samen hebben een gezamenlijke huiskamer.

Zorg voor mensen met niet aangeboren hersenletsel

Voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) bieden we op Vivent Mariaoord het zelfstandig wonen of logeren aan op 't Ven. En voor de mensen die toe zijn aan verpleeghuiszorg bieden we dit aan op afdeling Sprokkelbosch. Samen met u willen we kijken wat er nog wel kan. Onze zorgprofessionals op het gebied van NAH bekijken alle mogelijkheden van wonen, zorg en welzijn met u, zodat u zich op de juiste manier kunt oriënteren. Vivent vindt het belangrijk om uw familie of gezin hierin te betrekken, want ook voor hen is het een complete verandering. Café Brein biedt de mogelijkheid lotgenoten met NAH te ontmoeten en er met elkaar en deskundigen over in gesprek te gaan.

Geriatrische revalidatie in Vivent Mariaoord

Heeft u een operatie ondergaan of bent u getroffen door een beroerte (CVA) of ziekte en kunt u vanuit het ziekenhuis nog niet naar huis? Dan kunt u voor een revalidatie terecht bij Vivent Mariaoord. Op de afdeling Heeseind bieden we geriatrische revalidatie aan. We werken samen met u aan een spoedig herstel, zodat u weer zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren en naar huis of naar een andere passende woonomgeving kunt gaan.

Onze divisies

Thuiszorg

Wonen & Zorg

Mariaoord

Flexpool

Staf & ondersteuning

Overig

 
 
 
 

Adres

Werken bij Vivent
Vliertwijksestraat 369
5244 NJ Rosmalen

Contact

werving@vivent.nl

Lieke Keijzers
06-52 609 777

Renske Razenberg
06-52 609 196

Volg ons

www.vivent.nl

© 2021 Werken bij Vivent. Ontwikkeld door Recruition. Alle rechten voorbehouden