Zij-instromers

Lefgozers

Heb jij geen ervaring in de zorg maar droom jij van een baan als Verzorgende IG? Dan is ons Lefgozer-traject iets voor jou. Via het Lefgozer-traject leiden we jou in 1,5 jaar op tot verzorgende IG. Natuurlijk betalen wij jouw opleiding en krijg je vanaf het moment dat je start een salaris voor de uren die je naast de opleiding werkt. Wanneer jij na 1,5 jaar je diploma in ontvangst neemt, bieden wij jou meteen een vast contract.

Ook al heb je totaal geen ervaring in onze prachtige sector, als jij de overstap durft te maken dan gaan we graag met jou in gesprek! Meer informatie over dit traject vind je op de website van Lefgozer.nu.

Thuisondersteuners

Geen diploma en toch aan het werk in de zorg? Dat kan bij Vivent in de functie van thuisondersteuner. Een relatief nieuwe functie bij Vivent. Jij geeft als thuisondersteuner de cliënt wat extra liefdevolle aandacht of ondersteunt in het huishouden.

Wat doe je als thuisondersteuner? Als thuisondersteuner zorg je voor rust in de thuissituatie. Je komt altijd thuis bij dezelfde cliënt(en), waardoor je een persoonlijke band op kunt bouwen. Je biedt thuis extra ondersteuning ter bevordering van de gezondheid en de veiligheid van de cliënt. Zo kan de cliënt langer en veiliger thuis wonen. De thuisondersteuner kan net dat beetje extra aandacht geven waar onze wijkteams de mogelijkheid vaak niet voor hebben.

De werkzaamheden die je doet verschillen per cliënt. Denk aan huishoudelijke werkzaamheden, lichte ADL-zorg (in- en uit bed komen, douchen, aan- en uitkleden, lopen, steunkousen aan- en uitdoen of toiletgang), een spelletje spelen, een wandeling maken, (samen)boodschappen doen, (samen) bereiden van de maaltijd of een combinatie deze werkzaamheden. Als ondersteuner heb je ook een signalerende rol: hoe gaat het met de cliënt? Eet de cliënt wel goed? Is er wat veranderd met haar of hem?

Nog geen ervaring of diploma voor ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) of mensen met dementie? Geen probleem! Voor deze functie krijg je een training vanuit Vivent voor lichte ADL-zorg en omgang met dementie. Kortom, een mooie kans om op een laagdrempelige manier aan het werk te gaan in de zorg.

Interesse of vragen? Neem contact op via werving@vivent.nl 

Vacatures zij-instromers

Powered by Emply