Technisch Thuiszorg Verpleegkundige team VTT

Technisch Thuiszorg Verpleegkundige team

Met een team van 14 MBO en HBO verpleegkundigen bied je hoog complexe zorg en begeleiding aan cliënten van alle leeftijden, van kinderen tot ouderen met een grote diversiteit aan zorgvragen. Een groot deel van de cliënten heeft oncologische en/of palliatieve zorg nodig, maar je komt ook andere verpleegtechnische zorg tegen. Denk hierbij aan het toedienen van vocht, antibiotica, immunoglobulines, TPV, bloed of bijvoorbeeld drainzorg.

“Vanuit een verpleegtechnische hulpvraag komen wij bij de cliënt thuis, maar hebben daarnaast ook écht tijd voor een stuk begeleiding en aandacht voor de cliënt.”
Corrie Baars
Verpleegkundige VTT

Expertise oncologie

Het grootste deel van de cliënten waar je als VTT’er thuiskomt heeft oncologische zorg nodig. Denk aan het toedienen van oncologische systeembehandelingen thuis. Chemotherapie die in het ziekenhuis is aangesloten, sluit je thuis af en in samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt ook steeds meer immunotherapie thuis gedaan. Ook zorg voor een PICC-lijn/PAC/CVC, het verzorgen van verschillende methoden van pijnbestrijding of (in terminaal stadium) zorg voor palliatieve sedatie kom je tegen.

Naast de verpleegtechnische handeling waarvoor je bij de cliënt thuiskomt, ben je er ook een groot deel bezig met begeleiding en observeren van de cliënt. Hoe gaat het met haar of hem? Waar kan ik nog in ondersteunen of hebben de mantelzorgers nog een vraag? Voor dit deel is de oncologische ervaring ook heel erg belangrijk. 

Vacature