Medewerker Verzorging/ helpende+ Klooster

Wat vind jij belangrijk in het geven van zorg? Daar zijn wij erg benieuwd naar, want Vivent wil je kennen. Bij de Zusters ben je betrokken in de volledige zorg. Van mantelzorgtaken tot medicatie uitreiken en toedienen tot de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL).

Het klooster in hartje Den Bosch
In het klooster onder de rook van de Sint-Jan wonen 22 zusters van de Congregatie Dochters van Maria en Joseph. Op de zorgafdeling wonen 8 Zusters die een somatische en/of psychogeriatrische zorgvraag hebben. Daarnaast wonen er ook Zusters zelfstandig en kunnen beroep doen op zorg. De leeftijd van de zusters is variërend van 84 tot 100 jaar.

Betrokkenheid en een nauwe band opbouwen
Je werkt in een kleine en bijzondere gemeenschap. Daardoor bouw je snel een band op en leer je de levensgeschiedenis van de Zusters écht kennen. Je begrijpt de keuze die zij hebben gemaakt en weet wat het kloosterleven inhoudt. Dit maakt het werken in deze niet alledaagse werkomgeving zo uniek. Rapporteren en registeren doen we hier nog op papier, maar binnenkort wordt het digitale systeem ingevoerd.  

Congregatie Dochters van Maria en Joseph 
De Congregatie in Nederland bestaat nog uit zo'n 30 Zusters die in Verpleeghuis St. Jozefoord in Nuland en in het Klooster in Den Bosch wonen. Deze religieuzen, de "Zusters van de Choorstraat" zijn bekend om het vele liefdadigheidswerk wat zij hebben gedaan in pastoraat, onderwijs en zorg. Het is belangrijk dat je affiniteit en respect hebt voor de Zusters en hun geloofZo begeleid je de zusters een aantal keer per week naar de kapel voor een dienst of gebed en geef je samen met collega’s extra aandacht aan bepaalde feestdagen.

Team Zorg & Welzijn Dochters van Maria en Joseph
Ons team bestaat uit 22 betrokken medewerkers. Van activiteitenbegeleidsters, medewerkers huiskamer tot verzorgenden IG en helpenden(+). Er heerst een fijne sfeer en je bent echt verbonden met collega’s en de Zusters als in één grote familie.

Waar kun je op rekenen?

 • Een contract voor onbepaalde tijd (met een proeftijd van 2 maanden);
 • Salaris van minimaal €2.399,49 tot maximaal €3.256,53 per maand (FWG 35), op basis van een 36-urige werkweek);
 • Reiskostenvergoeding conform CAO VVT;
   
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering naast je salaris. Je bouwt tevens een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een stem in de kwaliteit van zorg via onze VVAR (Verpleegkundige en Verzorgende Adviesraad);
 • Ruim 32 verlofdagen (inclusief feestdagen, bij een 36-urige werkweek);
   
 • Top 10-2022 best gewaardeerde zorgorganisatie Zorgkaart Nederland;
   
 • Korting bij diverse organisaties in Den Bosch en omgeving met onze Viventpas.

Wat breng jij mee?

 • Diploma Verzorgende IG of Helpende+;
 • Flexibele inzetbaarheid voor dag-, avond-, nacht-, en slaapdiensten.

Liever alleen nachtdiensten werken? Dat is ook mogelijk.

We vinden het belangrijk dat jij je op je plek voelt. Daarom krijg je de ruimte om je eigen ontwikkeling vorm te geven. Vivent legt de bal om dit op te pakken bij jou neer. Wij ondersteunen je in de keuzes die je maakt.

Vivent wil je kennen!

 • Wij zijn benieuwd naar jouw inbreng: wat maakt jouw dag? Hoe wil jij groeien? Wat kunnen we beter doen?
 • Bij ons werk je samen met deskundige, professionele collega’s aan één doel: de zorg voor de cliënt en zijn of haar omgeving. Maar net zo vanzelfsprekend hebben we tijd en aandacht voor elkaar, en voor wat jij belangrijk vindt in het werk.
 • Bij ons mag je eigenwijs zijn, omdat je eigen wijze wordt gewaardeerd.

Bij Vivent werken we met elkaar, met aandacht en met lef. Dat is werken bij Vivent: de zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving met veel ontwikkelmogelijkheden.

Direct solliciteren?
Ben je nu al enthousiast, wacht dan niet langer en solliciteer via de “solliciteer’’ button op deze pagina. We ontvangen je sollicitatie natuurlijk het liefst zo snel mogelijk!

Heb je nog vragen? Je kunt natuurlijk ook eerst contact met ons opnemen.

Solliciteer
Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op X Deel op LinkedIn Afdrukken Tip een vriend(in)
Deadline:
Vragen over deze vacature:
Marielle van Kessel Manager Zorg&Behandelteams +31631676729
of:
Ans Schoenmakers DMJ Teamleider Ziekendienst 073 6904 104
Vragen over de procedure:
Renske Razenberg Recruiter +31652609196
Salarisindicatie: FWG 35
Uren per week: 24 - 28 uur
Soort contract: Onbepaalde tijd contract
Team of afdeling: DMJ
Werklocatie: Den Bosch