Leerling Verzorgende IG VERKORTE OPLEIDING

Denk jij erover na om een overstap te maken naar de zorg? Word Lefgozer! Binnen 18 maanden word je opgeleid tot Verzorgende IG (mbo 3).

Werken en leren 
Via een verkorte BBL-opleiding ga je vanaf dag één werken en leren combineren. Je gaat één dag in de week naar school en de rest van de tijd ga je aan de slag in het werkveld. Het lefgozertraject is een intensief traject omdat je in 1,5 jaar opgeleid en klaargestoomd wordt tot Verzorgende IG. Werkervaring in de zorg of een zorgdiploma zijn niet vereist, een hart voor de zorg wel. De opleiding wordt gegeven door een erkende onderwijsinstelling waarbij je in groep terecht komt met andere Lefgozers, allemaal zij-instromers die net zoals jij al een carrière achter de rug hebben en graag de overstap naar de zorg maken.

Maar waar word je nu voor opgeleid?
Als Verzorgende IG verleen je dagelijkse zorg aan cliënten terwijl je ondertussen gezellig een praatje maakt. Je ondersteunt bij ADL taken, (o.a. wassen, helpen met aankleden, helpen met eten) verricht verpleegtechnische handelingen en helpt met oefeningen in het kader van therapie of revalidatie. Je stimuleert cliënten om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen door hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en hun eigen regie te versterken.

Niet alleen de medische situatie maar ook de sociale kant trekt jouw aandacht. Je neemt zelf het initiatief over aanpassingen in de zorg want wie anders dan jijzelf kent jouw cliënt het beste. Je onderneemt actie en zoekt naar maatwerkoplossingen. Daarbij houd je rekening met de mogelijkheden van de cliënt, bied je een luisterend oor en geef je praktische tips en advies. In je werk heb je contact met mantelzorgers, familie, huisartsen en verschillende ondersteunende disciplines. Jouw werkdag is niet klaar voordat je samen met jouw collega's binnen het zorgteam de gebeurtenissen van de dag hebt besproken. Zo zorg je voor een goede overdracht en kun jij met een voldaan gevoel naar huis gaan.
 
Waar kun je op rekenen?

 • Een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (gevolgd door contract met onbepaalde tijd);
 • Salaris tijdens Lefgozer werk- en leertraject minimaal €2.399,49 tot maximaal €2.928,86 bij 36 uur;
 • Reiskostenvergoeding conform CAO VVT;
   
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering naast je salaris. Je bouwt tevens een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een stem in de kwaliteit van zorg via onze VVAR (Verpleegkundige en Verzorgende Adviesraad);
 • Ruim 32 verlofdagen (inclusief feestdagen, bij een 36-urige werkweek);
 • Veel expertises en deskundige zorgprofessionals in huis;
 • Top 10-2022 best gewaardeerde zorgorganisatie Zorgkaart Nederland;
   
 • Korting bij diverse organisaties in Den Bosch en omgeving met onze Viventpas.

Wat breng jij mee?
Dat je affiniteit hebt met de ouderenzorg, flexibel, leergierig en enorm gemotiveerd bent is natuurlijk logisch. Het is belangrijk dat je goed in je vel zit. Je gaat een intensief opleidingsprogramma starten die normaal gesproken 3 jaar duurt. Dat vraagt iets van jou en je omgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je:  

 • Een diploma niveau MBO 3 of hoger hebt;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring hebt (ervaring in de zorg is niet nodig); 
 • Voldoende beheersing van de Nederlandse taal hebt (je spreekt, schrijft en leest goed Nederlands);
 • Fit bent;
 • Je jezelf weer lerend kunt opstellen en je open staat voor begeleiding;
 • De drive hebt om weer een opleiding te volgen en die tot een succes te maken.

Jouw collega’s vinden ervaring absoluut geen must, dus ook net (of bijna) afgestudeerde zorgtalenten worden van harte uitgenodigd te solliciteren.

We vinden het belangrijk dat jij je op je plek voelt. Daarom krijg je de ruimte om je eigen ontwikkeling vorm te geven. Vivent legt de bal om dit op te pakken bij jou neer. Wij ondersteunen je in de keuzes die je maakt.

Vivent wil je kennen!

 • Wij zijn benieuwd naar jouw inbreng: wat maakt jouw dag? Hoe wil jij groeien? Wat kunnen we beter doen?
 • Bij ons werk je samen met deskundige, professionele collega’s aan één doel: de zorg voor de cliënt en zijn of haar omgeving. Maar net zo vanzelfsprekend hebben we tijd en aandacht voor elkaar, en voor wat jij belangrijk vindt in het werk.
 • Bij ons mag je eigenwijs zijn, omdat je eigen wijze wordt gewaardeerd.

Bij Vivent werken we met elkaar, met aandacht en met lef. Dat is werken bij Vivent: de zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving met veel ontwikkelmogelijkheden.

Direct solliciteren?
Ben je nu al enthousiast, wacht dan niet langer en solliciteer via de “solliciteer’’ button op deze pagina. We ontvangen je sollicitatie natuurlijk het liefst zo snel mogelijk!

Heb je nog vragen? Je kunt natuurlijk ook eerst contact met ons opnemen.

Solliciteer
Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op X Deel op LinkedIn Afdrukken Tip een vriend(in)
Deadline:
Vragen over deze vacature:
Sari Baars - Tameris Opleidingscoördinator 088-1637000
Vragen over de procedure:
Lieke Keijzers Recruiter +31652609777
Salarisindicatie: Lefgozer FWG 35
Uren per week: 24 - 32 uur
Soort contract: Leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (gevolgd door vast contract)
Team of afdeling: Vivent Academie