Leerling Helpende (niveau 2)

Het mooiste van jouw werk? Écht iets betekenen voor mensen met dementie en hen een hele fijne dag bezorgen. Het ritme en de wensen van onze bewoners zijn dan ook bepalend voor jouw werk. Jij speelt in op hun behoeften en de regie blijft bij de bewoners zelf!

Zo haal jij het beste uit jouw dag

Direct al ga je meewerken in een team. In het begin kijk je veel mee, waarna je geleidelijk aan steeds meer taken op je neemt. Jouw ontwikkeling gaat op jouw tempo en sluit aan op jouw leervragen. Je wordt ondersteund door een werkbegeleider uit jouw team.  Deze leert jou samen met de collega’s het vak. Hiernaast kun je rekenen op begeleiding van de praktijkopleider van Vivent en jouw docent. Binnen de opleiding groei je naar steeds meer zelfstandigheid toe. Naast het werken in jouw team ga je gemiddeld één dag per week naar school.

Als helpende verricht je assisterende en ondersteunende werkzaamheden, zoals het hulp bieden bij ADL activiteiten, het helpen met eten en drinken en het stimuleren tot zelfredzaamheid. Je begeleidt bewoners bij hun dag invulling en draagt zorg voor een huiselijke sfeer. Incidenteel verricht je huishoudelijke taken. Daarnaast heb je als medewerker een nauw contact met familieleden en vrijwilligers. Dit maakt het werk op de afdeling erg divers, leuk maar ook intensief. 

Als helpende werk je nauw samen met collega’s met verschillende functies. Gastvrijheid en aandacht zijn hierbij heel belangrijk. Je verzorgt en begeleidt bewoners volgens de in het individuele zorgplan gemaakte afspraken waarbij je aandacht hebt voor het psychisch, sociaal en lichamelijk welbevinden. Je zorgt voor mondelinge en schriftelijke overdracht aan collega’s en rapporteert in het zorgdossier. 

Wat krijg je er voor terug?

 • Jouw volledige opleiding wordt betaald door Vivent;
   
 • Lesdagvergoeding conform CAO VVT;
   
 • Extra uren voor begeleiding in de praktijk;
   
 • Een laptopvergoeding tot max. €300,-;
   
 • Reiskostenvergoeding conform CAO VVT;
   
 • Jaarlijks 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
   
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Een stem in de kwaliteit van zorg via onze VVAR (Verpleegkundige en Verzorgende Adviesraad);
 • Ruim 32 verlofdagen (inclusief feestdagen, bij een 36-urige werkweek);
 • Veel expertises en deskundige zorgprofessionals in huis;
 • Korting bij diverse organisaties in Den Bosch en omgeving met onze Viventpas.

Wat breng je mee?

 • Diploma VMBO gemengde / theoretische leerweg;
 • De bereidheid om naast dagdiensten ook ‘s avonds, in het weekend en op feestdagen te werken.

Ga jij ervoor?
Wil ook jij samen met je collega’s het beste uit de dag halen? Solliciteer dan op deze vacature. Je kunt natuurlijk ook eerst even contact met ons opnemen, zie rechts hoe en met wie.
Vivent valt onder de CAO voor Verpleeg- en verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

 

Solliciteer
Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Afdrukken Tip een vriend(in)
Deadline:
Vragen over deze vacature:
Vivent Academie +31 631676878
of:
Sari Baars - Tameris Opleidingscoördinator +31652609120
Vragen over de procedure:
Renske Razenberg Recruiter +31652609196
Salarisindicatie: Leerlingsalaris volgens CAO VVT
Uren per week: Uren in overleg
Soort contract: Leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (gevolgd door vast contract)
Team of afdeling: Vivent Academie